keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Et voi rakastaa kahta ihmistä, vai voitko?

 Sanotaan, että sydämeen ei mahdu kahta ihmistä. Mutta entä jos mahtuukin? Ja entä jos kumpikaan niistä ei ole oma kumppani? Ja miksi sitten olisi sen kumppanin kanssa jonka kanssa on, jos ei häntä rakasta? Kai häntä on joskus edes rakastanut, jos on yhteen päätynyt? Vai oliko se vain pelkkää huumaa, intohimoa? Oliko siinä mitään aitoa? Miksi olisi valinnut näin, jos suhde ei ollut muuta? Miksi ei vain lähde pois? Miksi jäädä? Ei mukavuudenhalu voi olla niin suuri, että sen takia voisi jäädä. Vai voiko? 

Siltikin, onko mahdollista rakastaa kahta ihmistä? Kahta hyvin erilaista ja itselleen tärkeää ihmistä, joita on aina rakastanut. Miksi on sitten luopunut näistä kahdesta ihmisestä? Vai onko koskaan oikeastaan luopunutkaan? Onko mahdollista, että rakkaus on ollut poissa hetken ja palannut? Vai onko se koskaan ollut edes poissa?  Onko vain valehdellut itsellensä tunteiden kadonneen? Ja jos on, niin miksi? Miksi on valehdellut tämän itselleen? Siksikö, että voisi olla jonkun muun kanssa hetken? Vai siksi, että on pelännyt kohdata omia tunteitaan? Miksi omien tunteiden kohtaaminen on niin hankalaa? Kuinka voi sanoa rakastavansa, jos valehtelee vain itselleen aina? 

Rakkaus ei kuitenkaan ole kadonnut. Rakkaus on aina läsnä. Läsnä arjessa, asioissa joita tekee, elekielessä, muistissa. Läsnä jokaisessa unessa ja jokaisessa aamussa. Rakkaus muuttaa muotoaan, mutta joskus rakkaus on samanlaista kuin se olisi aina ollut. Joskus se ihminen, jota on pitkään rakastanut, muistuttaa siitä rakkaudesta, jota koki tätä kohtaan. Joskus myös muistot, toisesta ihmisestä muistuttaa, kuinka paljon rakastaa. Joten ei, rakkaus ei ole kadonnut. Eikä tämä kahden ihmisen rakkaus ole muuttanut muotoaan. Se on yhtä pysyvää ja vahvaa kuin se on aina ollut. Se ei vain katoa, vaikka kuinka yrittäisi itselleen siitä valehdella. Syvällä sisimmässään aina tietää, että tämä rakkaus ei tule katoamaan. Ei, vaikka kuinka yrittäisi saada itseään unohtamaan. Sen vahvuus on valtavaa. Se on ikuista.

Joten voitko rakastaa kahta ihmistä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti